Secretarul Primăriei Dudești găsit incompatibil de ANI

De Mihai Vintilă 29 Februarie 2024, 12:37 Administrative

Secretarul Primăriei Dudești găsit incompatibil de ANI

În urma unei investigații desfășurate de Agenția Națională de Integritate, s-a constatat că Orășanu Romică, care îndeplinea funcția de secretar general în cadrul Primăriei Comunei Dudești, Județul Brăila, a fost în stare de incompatibilitate în perioada 27 ianuarie - 28 februarie 2023. Pe durata acestei perioade, raportul de serviciu din funcția de secretar general a fost suspendat, deoarece persoana în cauză a ocupat în mod concomitent funcția de consilier personal în cabinetul primarului comunei Dudești.

Potrivit comunicatului emis de Agenția Națională de Integritate, Orășanu Romică a încălcat prevederile legale specifice, respectiv articolul 94, alineatele (1) și (2), literele a) și b) din Legea nr. 161/2003, în corelație cu articolele 445, alineatele (2) și (3), precum și 492, alineatul (2), litera l) din O.U.G. nr. 57/2019.

Conform dispozițiilor legale, "Persoana (...) față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (...) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului".

În această situație, Agenția Națională de Integritate își desfășoară activitatea conform principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări și respectă dreptul la apărare al persoanelor evaluate.

 

Autor Mihai Vintilă 29 Februarie 2024, 12:37 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii